Pieropan

Al meer dan een eeuw heeft de Pieropan-familie een revolutie teweeggebracht in de wijnbereiding in Soave en werd een van de meest geprezen Italiaanse wijnfamilies.  De nalatenschap van Pieropan begon in de late jaren 1800 toen visionaire wijnmaker Leonildo Pieropan het historische Palazzo Pallucci in het middeleeuwse dorp Soave kocht. Vandaag, Leonildo’s achterkleinzonen, dragen Andrea en Dario de visie van de patriarch over, na het ongelukkige overlijden van hun vader Leonildo “Nino” Pieropan in 2018. Met respect voor de wijnbouw en wijnbouw hebben Andrea en Dario dezelfde rigoureuze aandacht voor detail als hun voorouders bij het tot leven brengen van beroemde wijnen.

“Waar ik aan denk als ik een fles wijn open, is de leeftijd van de wijn en de leeftijd van de mensen om me heen, en wanneer je een fles opent die 20 jaar oud is en bedenkt hoeveel dingen je in je leven hebt gedaan gedurende die 20 jaar; het is verbazingwekkend, het is behoorlijk emotioneel, want uiteindelijk is wijn emotie. “- Andrea Pieropan

De nobele aard van het land en zijn geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op deze selectie wijnen, die een meer internationale smaak hebben gekregen dan die van het Valpolicella Classico-gebied, en die eerder zoet, fluwelig en gepolijst zijn.
De Pieropan-familie cultiveert het land met een milieubewuste, laagdrempelige aanpak en brengt wijnen tot leven in historische en moderne kelders die traditie combineren met moderne technologie. De eerste wijnmakerij die een single-wijngaard Soave Classico aanbiedt met de introductie van Calvarino in 1971, is van Pieropan gecrediteerd met het initiëren van een renaissance in kwaliteitsvolle wijnbouw in Soave.  Het doorzettingsvermogen van de familie in de release van single-vineyard Soave Classicos uit geselecteerde heuvels, ondanks de lang gekoesterde overtuigingen dat Soave een regionale wijn is, heeft Pieropan Soave’s bekendheid op het wereldtoneel vergroot.