Santi dal 1843
Santi dal 1843
De Santi-wijnmakerij is de protagonist in Valpolicella sinds 1843, toen het werd gesticht in Illasi, een historisch dorp aan de oostkant van de provincie Verona, dicht bij het Lessini-gebergte. Hier, in de schaduw van een middeleeuws kasteel, tussen de heuvels van de vallei die toen Longazeria heette, wordt de productie van de typische wijnen van het gebied gevestigd, geleid door Carlo Santi, de oprichter. Vanaf het begin koos de Santi-familie ervoor om zich te concentreren op kwaliteit en de strenge selectie van grondstoffen, waarbij alleen de beste druiven uit de wijngaarden van de beste gebieden worden gebruikt. Het succes van zijn wijnen zorgt ervoor dat het bedrijf ook inkoopt bij lokale leveranciers, waarmee een vertrouwensrelatie wordt geconsolideerd die op termijn een direct beheer van de wijngaarden mogelijk maakt.
In 1974 sluit het wijnhuis zich aan bij de Italiaanse Wine Group, wat de versterking van kwaliteitsvolle structuren en systemen mogelijk maakt en dit parallel met zijn basisgronden overbrengt in locale filialen in Verona en Alto Adige. Vandaag stelt Santi zich voor met een reeks wijnen die volledig representatief zijn voor de uitmuntendheid van Valpolicella en van Venetië, geïnspireerd door de toewijding om hun oorsprong en de cultuur van het referentiegebied te verbeteren.