Lamole di Lamole

Het ideale wijnbouwgebied van Lamole, een dorpje in de Chianti-streek, werd voor het eerst ontdekt door de Romeinen. In de Middeleeuwen werd de productie van wijn zo belangrijk dat Lamole werd beschermd door een kasteel gebouwd door de familie Gherardini uit Florence, waarvan de uitgestrekte ruïnes nu nog te zien zijn.

Het complexe systeem van terrassen, hield stand gedurende de volgende eeuwen en wordt gezien als de ‘wieg‘ van fijne Chianti.  In 1993 werd het landgoed Lamole di Lamole aangekocht door de SantaMargherita Wine Group uit Veneto die de wijngaarden en olijfbomen volledig biologisch bewerken.

De Lamole di Lamole wijngaarden staan op zuidelijke percelen tussen de 350 en 550 meter boven de zeespiegel.  De huidige kelder ligt naast de oudste wijngaard, die werd aangeplant in 1945.  Op het landgoed groeien de inheemse Chianti druivenrassen: Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera enTrebbiano Toscano (de laatste is gereserveerd voor de Vinsanto) en diverse internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot.