Poliziano

Een gebied rijk aan geschiedenis in het hart van Toscane, Montepulciano. Een passie voor de natuur en voor wijn. Hier werd de Poliziano Company opgericht.

Poliziano, werd geboren in 1961 toen Dino Carletti, bewogen door een romantische en gepassioneerde visie voor zijn geboorteland, de eerste 22-hectare kocht. Federico Carletti, zoon van Dino, studeerde in de landbouw af en nam het management in 1980 over. Hij maakte meteen een professionele en filosofische wending, bestudeerde en werkte alleen met zijn eigen druiven (“Estate Winery”). Geconcentreerd op kwaliteitswijnbouw, modern maar met respect voor het milieu en de traditie verkrijgt hij een nobele wijn van grote diepte en kwaliteit. Federico heeft bij het nastreven van kwaliteit en uitmuntendheid in zijn wijnen altijd de technieken vernieuwd, zowel op het platteland als in de kelder.

In de jaren 1990 werden internationale variëteiten geplant, maar tegelijkertijd werd de lokale variëteit bij uitstek, Sangiovese, die in het gebied van Montepulciano bekend staat als “Prugnolo Gentile”, bestudeerd en verbeterd.  Dankzij de grote kennis van het potentieel van het grondgebied van Montepulciano, concentreert Frederico zich nu al bijna twintig jaar op maximale kwaliteit.  Om deze reden wijdde hij zich aan de productie van de “cru”, met grote onderscheiding.  De familiedrift voor wijn en het territorium gaat verder met Francesco en Maria Stella, die vandaag fungeren als de belangrijkste adviseurs van Federico om de huidige en toekomstige uitdagingen te counteren.